Homepage | EN | CZ | SK
 

 
 
 
Patroni
 
Partneri a sponzori
 
Sponzori mesiaca
 
 

Novinky a médiá
Newsbox

 
 
10.12.2005
East European Missions (EEM) se mění na “Chance 4 Children” (C4C)

Dne 12. prosince 2005 změnila nevládní humanitární organizace, občanské sdružení East European Missions, svůj název na Chance 4 Children, nebo krátce C4C. Na oslavu této příležitosti a k oznámení změny názvu vydalo C4C svůj první celoroční kalendář a představilo ho na galavečeru v prostorách Pražské křižovatky dne 12. prosince.

S myšlenkou kalendáře přišel uznávaný umělecký fotograf a mezinárodní celebrita, p. Rossano B. Maniscalchi a spolu se svým přítelem, Robertem Jaškem z Graffitti Networks v Praze, ho vytvořili.

Od roku 1996 zaměřil tým Chance 4 Children (dříve East European Missions) své úsilí na pomoc dětem žijícím v zařízeních náhradní výchovy a dětem, které trpí závažnými chorobami. V roce 2004 prostřednictvím populárních programů ROBIN HOOD, Dr. KLAUN a SPRINGBOARD TO LIFE zajistil tým C4C pomoc a služby v hodnotě přesahující částku 33 milionů korun, z nichž mělo prospěch více než 120 dětských zařízení v České a Slovenské republice.

„Nedokázali bychom to bez našich partnerů z podnikatelské sféry,” vysvětluje Manfred Franke, spoluzakladatel C4C  (Chance 4 Children) a sám otec pěti dětí. S kontakty na firmy a společnosti, které měl ještě jako podnikatel, vyrazil Franke a jeho tým získávat ohromné zásoby oděvů, obuvi, čistících prostředků a potravin – dokonce desítky tun zmrzliny, odsouzených k likvidaci, aby z nich mohly mít užitek děti a dětská zařízení. Finanční prostředky, které tak byly ušetřeny, mohla jednotlivá zařízení investovat do vzdělávacích programů, počítačového vybavení, prázdninových pobytů a zlepšení infrastruktury domovů.

„Duch programu ROBIN HOOD je prostý a starý jako legenda sama – vzít bohatým a dát potřebným,” usmívá se Franke. „Samozřejmě, použité metody nejsou tak razantní jako v případě starého Robina. Vystačíme s vlídným přesvědčováním.”

Se svým nejnovějším programem SPRINGBOARD TO LIFE se tým C4C  (Chance 4 Children) zaměřuje na vzdělávací potřeby dětí, o které pečuje. V souladu se svým mottem: “Každé dítě si zaslouží šanci”, si klade za cíl zprostředkovat nezbytné odborné a společenské dovednosti mládeži ještě předtím, než opustí brány domovů. Cestující lektoři pomáhají dětem v zařízeních náhradní výchovy zvládat cizí jazyky, vaření, pečení a ovládání výpočetní techniky. „Pokud těmto dětem něco pomůže nalézt jejich místo ve společnosti, je to vzdělání,” říká Václav Čermák, C4C project coordinator. „Snažíme se zvýšit šance těchto dětí na normální život.”

A zde to zdaleka nekončí. Tým také neúnavně pomáhá s organizací každoročních celostátních Sportovních her dětských domovů, pořádá speciální výlety, turnaje v kuželkách, v šipkách, diskotéky, zajišťuje promítání filmů v multikinech, atd.

Tým Dr. Klauna pravidelně navštěvuje onkologické oddělení motolské nemocnice, kde svými vystoupeními pomáhá nemocným dětem překonávat trauma z dlouhodobé hospitalizace. Nedávno se C4C (Chance 4 Children) podařilo také uzavřít dohodu s Národním cirkusem Berousek, který od roku 2006 věnuje každé první představení v jakémkoli městě ČR dětem, o které v dané oblasti pečuje C4C (Chance 4 Children). Karel Heller, místopředseda Federace dětských domovů ČR, říká: „Týmu C4C očividně neschází inspirace a nápady, jak zlepšit životní podmínky našich dětí. Humanitární a vzdělávací programy C4C jsou pro naši zemi velkým přínosem.”

 
 
 
Poslední tiskové zprávy
22.02.2013
26.10.2007
12.12.2005
10.12.2005
04.01.1999
 
Další tiskové zprávy