Homepage | EN | CZ | SK
 

 
 
 
Patroni
 
Partneri a sponzori
 
Sponzori mesiaca
 
 

Novinky a médiá
Newsbox

 
20.02.2010
C4C program počítačové gramotnosti nabírá obrátky:



Lech Nawara a nové pomůcky pro STL program: 100 přenosných počítačů

C4C program Springboard to Life získal více než 100 stolních počítačů pro výuku počítačové gramotnosti dětí se společenským nebo zdravotním hendikepem.

Štědrými dárci jsou v tomto případě Nadace Vodafone a společnost Fujitsu Technology Solutions. Jejich dar pomůže společensky znevýhodněným dětem s úspěšnou integrací do společnosti. Sto snadno přenosných stolních počítačů zásadním způsobem rozšiřuje záběr programu Springboard to Life.

"S více než stovkou přenosných počítačů můžeme pomoci stovkám dětí s certifikací jejich znalostí a připravit jim cestu k nalezení zaměstnání a úspěšnému dospělému životu," vysvětluje Lech Nawara, ředitel vzdělávacích programů C4C a manažer Springboard to Life.

Některé počítače budou nainstalovány ve vyhrazených učebnách v dětských zařízeních, další budou využity cestujícími C4C učiteli při jejich návštěvách vzdálenějších míst.

"Přenosnost těchto počítačů je ideální pro naše cestující učitele, kteří je tak mohou snadno vzít s sebou na různá místa a tím značně rozšířit záběr našeho programu," dodává Lech a na důkaz lehce zvedá v jedné ruce jednu počítačovou sestavu. Ploché monitory a kompaktní počítač v jedné snadno přenosné jednotce - ideální konfigurace pro potřeby C4C!

Hlavním cílem program Springboard to Life (STL) je výuka širokého spektra doplňkových odborných dovedností hendikepovaným, společensky znevýhodněným dětem a umožnit jim tak start do úspěšného dospělého života a bezproblémové integraci do společnosti. Více zde.

Kromě kurzů počítačové gramotnosti vyučuje STL tým také cizí jazyky, péči o domácnost, kadeřnické práce, kreativní hudbu a pokročilé cukrářské kurzy, to vše pro zlepšení startovních podmínek dětí z okraje společnosti a pro jejich šanci na lepší život.

Zvláštní poděkování patří dvěma hlavním partnerům STL programu: Rotary Club Prag Bohemia a Copy General s.r.o. Obě společnosti významně přispívají k udržitelnosti této důležité vzdělávací iniciativy. Velmi si jejich přispění vážíme!



 

Prvních padesát kusů přijíždí do skladu C4C.
Snadno přenosné počítače jsou ideální pro potřeby programu STL.
Splněný sen pro počítačové učitele.
 
Předání prvních deseti špičkových laptopů od společnosti Fujitsu Technology Solutions.
 
 
 
Poslední novinky
02.11.2017
22.09.2017
22.08.2017
13.07.2017
04.07.2017
30.06.2017
14.06.2017
10.04.2017
06.04.2017
07.02.2017
 
Další zprávy