Homepage | EN | CZ | SK
 

 
 
 
Patroni
 
Partneři a sponzoři
 
Sponzoři měsíce
 
 

Novinky a média
Kalendář událostí

 
 
24.01.2008
Dr. Klaun je opět s námi! Po menší přestávce, kdy se Dr. Klaun vytratil z portfolia programů Chance 4 Children (C4C), je opět zde a přichází v doprovodu dvou prominentních přátel a partnerů: společnosti Pfizer, farmaceutického giganta se sociálním cítěním, a s českým Národním cirkusem Berousek!

„Jsme rádi, že můžeme ohlásit konec několikaleté přestávky a od počátku ledna 2008 opět přivádíme program k životu. Nyní ovšem kvalitně financovaný, profesionální a dobře organizovaný,“ vysvětluje J. Rafal Wojas, provozní ředitel Chance 4 Children. „Po nezbytném úvodním výcviku nových týmů Dr. Klauna se chystáme od začátku února opět přinášet osvědčenou „terapii smíchem“ na dětská oddělení nemocnic po celé republice.“

Dlouholetý partner C4C, hotel Hilton Prague, nabídl klaunům možnost bezplatného využívání svých konferenčních prostor, včetně občerstvení, pro semináře a setkání. Nad semináři převzal záštitu proslavený legendární Národní cirkus Berousek. „Naše spolupráce se C4C trvá již několik let. Jsme velmi rádi, že můžeme tímto způsobem přispět k úspěchu programu Dr. Klauna v naší zemi,“ doplňuje Jiří Berousek ml., který se na seminářích a výcviku klaunů aktivně podílí.

Po svém úspěšném startu v roce 1999 se Dr. Klaun stal vyhledávaným prostředkem pro povzbuzení a rozptýlení dětí, které se musely vyrovnávat s traumatem dlouhodobé hospitalizace. „Naši pacienti i zaměstnanci jsou velmi vděční za spolupráci s týmem Dr. Klauna,“ říká Jana Vítková, přední dětská psycholožka z FN Motol. „Naším úkolem není jen léčit nemoc, ale také se postarat o to, aby si děti dál hrály, kreslily a dělaly věci, které k dětství patří. Dr. Klaun k tomu významně přispěl.“

Nicméně, přesto všechno bylo po nějaké době zřejmé, že program, který začal jako 100% dobrovolnická aktivita, potřebuje finančně zajistit a zprofesionalizovat, aby mohl fungovat dlouhodobě a aby mohl sloužit dětem spolehlivě a pravidelně. Po prozkoumání dostupných možností jsme se rozhodli navázat sponzorskou spolupráci, ze zřejmých důvodů, s vedoucí farmaceutickou společností, které na českém trhu úspěšně působí. Osud tomu chtěl, že krátce na to, se ředitel C4C, Manfred Franke, setkal s Ericem Bossanem (v té době novým CEO společnosti Pfizer) a Jiřím Trávou, Corporate Affairs Director společnosti Pfizer. Oba muži znají a podporují koncept společenské zodpovědnosti a myšlenka pomoci hospitalizovaným dětem s rekonvalescencí je nadchla a nabídli programu plnou podporu a sponzorství.

Zbytek už znáte. Společnost Pfizer je nyní výhradním finančním sponzorem iniciativy Dr. Klauna. Vložila do programu nemalou částku na jeho rozvoj a implementaci a vstoupila tak do strategického partnerství se C4C při podpoře dětí v jejich boji proti onemocnění. „Je to úžasné! Útočíme na problém z obou stran!“ poznamenává Manfred Franke. „Na jedné straně Pfizer vyrábí farmaceutické produkty, nezbytné pro léčbu, a na druhé straně podporuje Dr. Klauna, čímž aktivně přispívá k vytváření zdraví prospěšného a k dětem přátelského nemocničního prostředí, kde se děti mohou snáze uzdravovat. Je to výhra pro všechny!

 
 
 
Poslední události
02.11.2017
22.09.2017
09.11.2016
06.10.2016
01.12.2015
14.06.2015
06.05.2015
25.04.2015
28.01.2015
28.12.2014
 
Další kalendáře událostí