Homepage | EN | CZ | SK
 

 
 
 
Patroni
 
Partneři a sponzoři
 
Sponzoři měsíce
 
 

C4C
Odrazový můstek k životu

 

Odrazový můstek k životu

Chance 4 Children (C4C) program

Každé dítě má právo na vzdělání!

 

Když děti z dětských domovů dospějí a opustí místo, kde vyrostly, a školu, již vystudovaly, musí se začlenit do společnosti. Program Odrazový můstek k životu připravuje mladé lidi na to, aby v "dospělém" světě obstáli. Předá jim odborné znalosti, naučí je praktické dovednosti a zajistí pro ně pracovní příležitosti, díky čemuž se mohou "odrazit" do dalšího života beze strachu, že zklamou.

 Aktuálními oblastmi jsou:

1. počítačový kurz

2. anglický jazyk

3. kreativní hudba a hra na kytaru

4. cukrářský kurz

5. hra na bicí

6. kadeřnický kurz a nehtová modeláž

7. šití

8. keramická dílna

9. coaching

10. psychologická poradna

11.integrační a socializační programy

 

Tým cestujících učitelů ze C4C je zaneprázdněn pravidelnými návštěvami zařízení, kde živou formou, jednou či dvakrát týdně,vyučuje své studenty. V plánu jsou i víkendové kurzy, ty však zatím čekají na dostatečné prostředky pro jejich realizaci. Ohlasy na tento program, mimojiné na výuku cukrářské a pekařské výroby, byly skvělé a povzbuzující. „Naše děti pečení hrozně baví a netrpělivě se těší na další týden, kdy jejich učitelka zase přijede,“ říká paní ředitelka dětského domova v Žatci.

Dlouhodobým cílem C4C je umožnit co největšímu počtu dětí přístup k tomuto programu, pozvednout úroveň vzdělání dětí v zařízeních náhradní výchovy na úroveň západoevropských zemí a připravit tak mladým účastníkům programu šanci na úspěšný život.


You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '`nazev_cz' at line 5